Paradentose behandling hos Tandlæge Damgaard
Hos Tandlæge Damgaard har vi mange års erfaring med at forebygge og behandle paradontose. Den forebyggende behandling består i rådgivning og hjælp til at vedligeholde den daglige mundhygiejne. Er du for eksempel ryger, diabetiker, eller har du svækket immunforsvar, vil vi være særligt opmærksomme på din risiko for at udvikle paradentose.
Har sygdommen først angrebet kæbebenet, er løsningen en såkaldt paradentosebehandling. Her renser vi tandkødslommerne for de bakterier, som er skyld i sygdommen og afglatter rodoverfladerne. Er tandkødet og rodoverfladerne meget ømme, vil vi naturligvis behandle under lokalbedøvelse.
Vi uddanner vores patienter i at pleje deres tandsæt, idet alle tandsæt præsenterer forskellige udfordringer. For at forbedre prognosen for behandling af paradentose tilbyder vi en grundig undersøgelse af plakprocenten. Vi arbejder på, at du bliver helt rask, hvilket åbner muligheden for at erstatte manglende tænder med implantater. Det er nemlig ikke muligt at få implantater hvis man har paradentose, da paradentosen kan overføres til implantatoverfladen.
Hos Tandlæge Damgaard er patienternes ve og vel altid i centrum, og vi bestræber os altid på at behandle dig med omsorg og respekt, når du besøger vores klinik for paradentose behandling.
Pardentose symptomer
Har dit tandkød været meget rødt og hævet på det sidste, og bløder du, mens du børster tænder? Har du haft både meget dårlig ånde og en dårlig smag i munden på det sidste? Og begynder dine tænder at føles løse, eller får du bylder langs tandkødet imellem tænderne?
- Meget rødt tandkød
- Hævet tandkød
- Blødende tandkød
- Tænder føles løse
- Bylder langs tandkødet
I så fald kan det skyldes paradentose-symptomer, som du skal være meget opmærksom på. Kontakt da straks tandlægen, så vi kan stabilisere sygdommen i ordentlig tid.
Hvorfor får man pardentose?
Paradentose opstår som regel som følge af dårlig mundhygiejne over længere tid, hvilket kan føre til tandkødsbetændelse. Hvis tandkødsbetændelse ikke bliver behandlet i tide, kan den udvikle sig til paradentose. Dette sker, når bakterier samler sig i tandkødslommerne og forårsager en kronisk betændelse, der nedbryder knoglen og vævet omkring tænderne. Det medfører, at knoglen gradvist slipper tanden/tænderne, hvilket resulterer i, at tænderne bliver løse. Andre faktorer kan også øge risikoen for paradentose.
Faktorer der øger risikoen for paradentose:
- Rygning, som er en af de største risikofaktorer for udviklingen af paradentose.
- Dårlig mundhygiejne, der fører til ophobning af plak og tandsten.
- Genetisk disposition, hvor nogle mennesker er mere modtagelige for sygdommen end andre.
- Visse sygdomme såsom diabetes, der kan påvirke kroppens evne til at bekæmpe infektioner, inklusive tandkødssygdomme.
- Stress, som kan påvirke kroppens immunforsvar og gøre det sværere at bekæmpe infektioner som paradentose.
Regelmæssige tandlægebesøg og god mundhygiejne er vigtige for at forebygge paradentose. Det er vigtigt at få fjernet plak og tandsten professionelt, så risikoen for paradentose mindskes.
Kan paradentose helbredes?
Forebyggelse af paradentose er naturligvis vigtigt, da sygdommen langsomt fortære tandkødsknoglen og forværres ved mange års misvedligeholdelse. Er du en af de uheldige, som er ramt af paradentose, bør du hurtigt søge hjælp hos os, så tænderne får den behandling, de behøver. Sygdommen er desværre ikke fuld helbredelig, men kan holdes nede og under kontrol i en lang årrække.
Dit bidrag til at forebygge paradentose ligger først og fremmest i at opretholde god mundhygiejne ved at børste tænderne omhyggeligt med en blød tandbørste og huske at bruge tandtråd eller en interdentalbørste. Sørg desuden for at være opmærksom på paradentose-symptomerne, så du skulle opdage sygdommen i god tid, hvis den uheldigvis rammer dig!
Hvad kan man selv gøre ved paradentose?
Selvom professionel behandling er afgørende for at bremse og behandle paradentose, er der flere ting, du selv kan gøre for at forebygge og mindske risikoen for forværring:
- God mundhygiejne – Børst tænderne grundigt to gange dagligt med en blød tandbørste og brug tandpasta med fluor. Sørg også for at bruge mellemrumsbørster for at fjerne plak og madrester mellem tænderne.
- Besøg tandlægen regelmæssigt – Regelmæssige tandeftersyn og professionel tandrensning hjælper med at opdage og forebygge problemer, før de udvikler sig til alvorlig paradentose.
- Sund livsstil – Undgå rygning, da det øger risikoen for paradentose markant. Spis en sund og varieret kost, som styrker dit immunforsvar og dit tandkød. Undgå sukkerholdige fødevarer og drikkevarer, der fremmer dannelsen af plak.
- Hold øje med symptomer – Vær opmærksom på tegn som blødende tandkød, dårlig ånde eller løse tænder, og kontakt din tandlæge, hvis du oplever noget unormalt.
- Sørg for at have nok tænder – Det er vigtigt at have tilstrækkeligt mange tænder, da få tænder i bageste tandrække øger belastningen på fortænderne. Dette kan føre til overbelastning og fremskynde udviklingen af sygdomme.
Ved at kombinere en god mundhygiejne derhjemme med professionel behandling kan du effektivt forebygge og håndtere paradentose.
Har du spørgsmål om paradentosebehandling eller priser?
Du er altid velkommen til at kontakte Tandlæge Damgaard for spørgsmål om paradentose eller pris på en behandling. Paradontose kan vise sig i forskellige grader, og vores paradentosebehandlinger varierer ligeledes både i pris og omfang. Når du besøger vores klinik, vil vi dog altid give dig et overslag på paradentosebehandlingen, så prisen ikke kommer som en overraskelse.