Kroner og broer

Vil du have glæde af dit smil igen?

Kroner er med til at bevare stærkt beskadigede tænder, mens broer helt erstatter tabte tænder.

Hos Tandlæge Damgaard har vi erfaring, viden og udstyr til at tilbyde effektive og skånsomme behandlinger med både kroner og broer.

3

Hvad er kroner og broer?

En krone er en restaurering, der som nævnt skal erstatte en beskadiget eller knækket tand. En krone kan for eksempel være nødvendig, hvis tanden har været udsat for forfald eller forsømmelse, eller hvis den er knækket på grund af traumer. Rodbehandlinger kan i mange tilfælde også svække tænderne og skabe behov for en krone, som kan yde ekstra beskyttelse til tanden. Kroner laves i forskelligt materiale, og man kan vælge mellem guld eller porcelæn. Hvis man skal have en krone på nogle af de bagerste tænder, kan det være en god idé at vælge guld i stedet for porcelæn.

En bro er en kunstig tand, som altså har til hensigt at erstatte en eller flere manglende tænder. En bro består af et mellemled, der skal erstatte den manglende tand, samt to kroner på nabotænderne, som holder det hele på plads.

Behandling hos Tandlæge Damgaard

Kroner og broer

Besøger du Tandlæge Damgaard for en behandling med kroner og broer, er du altid sikret en personlig behandling og et behandlingsforløb, hvor du bliver inddraget og involveret i processen fra start til slut.

En behandling med kroner vil starte med, at vi præparerer den tand, hvor kronen skal sidde. Dette foregår naturligvis under lokalbedøvelse. Herefter tager vi et aftryk af tænderne for at kunne fremstille en krone, der ligner formen på dine egne tænder. Aftrykket sender vi til en tandtekniker, som efterfølgende fremstiller en krone til lige netop dine tænder. Vi har også mulighed for at lave en digital scanning af dine tænder ved behandling med kroner og broer, så du slipper for at sidde med aftryksmateriale i munden.  

Behandling med broer foregår på nogenlunde samme måde. Du besøger os i klinikken, og vi præparerer og tilsliber de involverede tænder for derefter at tage et aftryk, som vi sender til laboratoriet. Efter nogle uger vender du tilbage til klinikken og får cementeret den endelige bro.

Book tid online

Book tid

Kontakt os