Holdbarhed for et tandimplantat

Hvor længe holder tandimplantater?

Tandimplantater har af gode grunde et rigtig godt ry, når det kommer til holdbarheden af diverse implantatløsninger. Et studie foretaget af rigshospitalet over de seneste 40 år har vist, at mellem
80-90% af alle tandimplantater holder mere end 10-20 år.

Der er naturligvis faktorer, der enten kan hjælpe til at forlænge levetiden af dit implantat eller forkorte den, og du kan i dette indlæg lære mere om, hvad du kan gøre for at forlænge levetiden.

Hos Tandlæge Damgaard i Nykøbing F. har vi stor erfaring med moderne tandbehandlinger, der har til formål at give dig en eller flere nye tænder. I dette indlæg vil vi derfor dele ud af vores erfaringer, så du kan lære optimal pleje af dine implantater.

Disse faktorer har indflydelse på holdbarheden af dit implantat

Der er flere faktorer, der kan have indflydelse på dit implantats holdbarhed og sundheden omkring dit implantat. Rigshospitalets studie viser bl.a., at tobaksrygning er en af de faktorer, der kan have en meget skadelig effekt på helingen lige efter implantatindsættelsen såvel som på længere sigt.

I modsætning hertil har en god mundhygiejne en enorm positiv effekt på holdbarheden af dit implantat, da en god mundhygiejne også forebygger andre tandsygdomme, der kan have en negativ effekt på dit implantat. Det kan fx være periimplantitis, der oftest opstår ved manglende tandhygiejne, og som i værste tilfælde kan lede til, at du taber dit implantat.

Din tandlæge vil også skulle lave en vurdering af kvaliteten og placeringen af dit tandkød- og knogler, og om der eventuelt er brug for knogleopbygning eller transplantat af tandkød for at opnå det bedst mulige resultat.

En guide til god mundhygiejne

Det er ekstra vigtigt at have fokus på god mundhygiejne, når man har tandimplantater. Dette hjælper dig bl.a. med at undgå, at bakterier samler sig i de omkringsiddende tandkødslommer,
hvilke har en negativ effekt på dit implantats sundhed. En god mundhygiejne opnår du ved 2-3 gange dagligt at børste dit tandimplantat for at fjerne bakterier samt bruge mellemrumsbørste

eller tandtråd for at fjerne plak og madrester. Renhold mellem tænder er også med til at stimulere dit tandkød, hvilket modvirker bakterier og irritation, så det er vigtigt at inkludere dette i din
rutine. Du kan med fordel inkludere en interdentalbørste i din daglige rutine, da den er mere effektiv end typisk tandtråd, og også fjerner også plak og bakterier.

Tandlæge Damgaard

Klosterstræde 16
4800 Nykøbing F.

Mulighed for gratis parkering i gården

Åbningstider

 • Mandag
  07.30-17.00
 • Tirsdag
  07.30-18.30
 • Onsdag
  07.30-16.30
 • Torsdag
  07.30-17.00
 • Fredag
  07.30-17.00
 • Lørdag*
  8.00 – 14.00
  *Som regel åbent den sidste lørdag i måneden

Lørdag d. 17-06-2023
Lørdag d. 26-08-2023
Lørdag d. 14-10-2023
Lørdag d. 21-10-2023
Lørdag d. 18-11-2023

Følg os

© 2020 Tandlæge Damgaard 

×
Menu
Book tid
Skriv til os
Find vej