Bliv klogere på dine muligheder for at få nye tænder

Bliv klogere på dine muligheder for at få nye tænder

Der kan være flere grunde til, at du som patient har et ønske om eller behov for nye tænder. Det kan bl.a. være af kosmetiske årsager, eller hvis du har en eller flere syge tænder. Hos Tandlæge Damgaard i Nykøbing F. har vi stor erfaring med moderne tandbehandlinger, der har til formål at erstatte en eller flere tænder.

I dette indlæg vil du derfor kunne blive klogere på behandlingsmulighederne, så du kan tage en informeret beslutning i samarbejde med din tandlæge.

Ny tand: Stifttand eller implantat?

Flere patienter i vores tandklinik efterspørger fortsat i dag en behandling med stifttand. Stifttænder, som vores patienter kender dem, er dog ikke længere en mulighed. Det er en forældet løsning, som ikke længere bliver brugt i moderne tandklinikker. Det er dog muligt i dag at få en nyere løsning inden for stifttænder.

I stedet for at være en stift og krone i ét, er det en behandling, hvor stift og krone er adskilt. På den måde kan tandlæger selv vurdere, om det er nødvendigt med begge dele for at opnå det ønskede resultat.

Hvis du har brug for en stift, vil tandlægen indsætte en rodstift i dine tandrødder eller i det område, hvor tanden mangler. Derefter vil tandlægen placere en enkelt krone ovenpå stiften, som giver det kosmetisk udtryk af en helt naturlig tand.

Hvis din tandlæge i stedet anbefaler et implantat, kan du glæde dig over, at for 99% af personer med denne behandling holder den nye tand hele livet. Med en implantatløsning sættes kronen i stedet fast med en metalskrue i kæben. Begge løsninger er gode muligheder for dig, der ønsker at opnå et fuldt tandsæt igen.

…. Tandimplantat eller tandbro?

Hvad gør jeg så, hvis jeg har mistet mere end en tand? Kan jeg stadig vælge et tandimplantat? Det korte svar er ja. Der er naturligvis forskellige faktorer, der spiller ind som fx tilstanden af de omkringliggende tænder, tandkødssygdomme og lignende.

En tandbro kan også være løsningen ved flere manglende tænder. Den kan limes/cementeres på dine egne tænder såvel som implantater, du måtte have. Hvis broen placeres på implantater, kalder man det en implantatbro. Ofte holder denne behandling mange, mange år ud i fremtiden, og jo bedre du er til at passe på dine tænder og opretholde en sund tandpleje, jo bedre er prognosen.

Det er samtidig en fordel at have flere naturlige tænder, da tandbroen af den grund belastes mindre, når arbejdsbyrden fordeles over flere tænder.

Tandlæge Damgaard

Klosterstræde 16
4800 Nykøbing F.

Mulighed for gratis parkering i gården

Åbningstider

 • Mandag
  07.30-17.00
 • Tirsdag
  07.30-18.30
 • Onsdag
  07.30-16.30
 • Torsdag
  07.30-17.00
 • Fredag
  07.30-17.00
 • Lørdag*
  8.00 – 14.00
  *Som regel åbent den sidste lørdag i måneden

Lørdag d. 27-01-2024
Lørdag d. 24-02-2024
Lørdag d. 16-03-2024
Lørdag d. 20-04-2024
Lørdag d. 04-05-2024
Lørdag d. 22-06-2024

Følg os

© 2020 Tandlæge Damgaard 

×
Menu
Ring op
Book tid
Skriv til os
Find vej