Paradentose

Hvad er paradentose?

Paradentose er en tandsygdom, som mange bliver ramt af på et eller andet tidspunkt i deres liv. Sygdommen starter som en betændelsestilstand i tandkødet, som senere breder sig kæbeknoglen. Her nedbryder den vævet, der holder fast på tænderne, og uden behandling vil paradontose med tiden medføre løse eller mistede tænder. Derfor er det afgørende, at du besøger os hos Tandlæge Damgaard, hvis du har mistanke herom.

God mundhygiejne og regelmæssige tandeftersyn er den bedste behandling af paradentose, da sygdommen ofte er symptomfri og derfor kan komme som en ubehagelig overraskelse. Vil du forebygge paradontose, er du altid velkommen hos Tandlæge Damgaard, hvor vi selvfølgelig også tilbyder paradentosebehandling, hvis betændelsen allerede har angrebet kæbeknoglen.

Paradentose

Paradentosebehandling hos Tandlæge Damgaard

Paradentose symptomer?

Har dit tandkød været meget rødt og hævet på det sidste, og bløder du, mens du børster tænder? Har du haft både meget dårlig ånde og en dårlig smag i munden på det sidste? Og begynder dine tænder at føles løse, eller får du bylder langs tandkødet imellem tænderne?

 • Meget rødt tandkød 
 • Hævet tandkød 
 • Blødende tandkød 
 • Tænder føles løse
 • Bylder langs tandkødet 

I så fald kan det skyldes paradentose-symptomer, som du skal være meget opmærksom på. Kontakt da straks tandlægen, så vi kan stabilisere sygdommen i ordentlig tid.

Kan paradentose helbredes?

Forebyggelse af paradentose er naturligvis vigtigt, da sygdommen langsomt fortære tandkødsknoglen og forværres ved mange års misvedligeholdelse. Er du en af de uheldige, som er ramt af paradentose, bør du hurtigt søge hjælp hos os, så tænderne får den behandling, de behøver. Sygdommen er desværre ikke fuld helbredelig, men kan holdes nede og under kontrol i en lang årrække.

Dit bidrag til at forebygge paradentose ligger først og fremmest i at opretholde god mundhygiejne ved at børste tænderne omhyggeligt med en blød tandbørste og huske at bruge tandtråd eller en interdentalbørste. Sørg desuden for at være opmærksom på paradentose-symptomerne, så du skulle opdage sygdommen i god tid, hvis den uheldigvis rammer dig!

 

Hos Tandlæge Damgaard har vi mange års erfaring med at forebygge og behandle paradontose. Den forebyggende behandling består i rådgivning og hjælp til at vedligeholde den daglige mundhygiejne. Er du for eksempel ryger, diabetiker, eller har du svækket immunforsvar, vil vi være særligt opmærksomme på din risiko for at udvikle paradentose.

Har sygdommen først angrebet kæbebenet, er løsningen en såkaldt paradentosebehandling. Her renser vi tandkødslommerne for de bakterier, som er skyld i sygdommen og afglatter rodoverfladerne. Er tandkødet og rodoverfladerne meget ømme, vil vi naturligvis behandle under lokalbedøvelse.

Hos Tandlæge Damgaard er patienternes ve og vel altid i centrum, og vi bestræber os altid på at behandle dig med omsorg og respekt, når du besøger vores klinik for paradentosebehandling.

 

Har du spørgsmål om paradentosebehandling eller priser?

Du er altid velkommen til at kontakte Tandlæge Damgaard for spørgsmål om paradentose eller pris på en behandling. Paradontose kan vise sig i forskellige grader, og vores paradentosebehandlinger varierer ligeledes både i pris og omfang. Når du besøger vores klinik, vil vi dog altid give dig et overslag på paradentosebehandlingen, så prisen ikke kommer som en overraskelse.

Kontakt os

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tandlæge Damgaard

Klosterstræde 16
4800 Nykøbing F.

Mulighed for gratis parkering i gården

Åbningstider

 • Mandag
  07.30-17.00
 • Tirsdag
  07.30-18.30
 • Onsdag
  07.30-16.30
 • Torsdag
  07.30-17.00
 • Fredag
  07.30-17.00
 • Lørdag*
  8.00 – 14.00
  *Som regel åbent den sidste lørdag i måneden

Lørdag d. 25-02-2023
Lørdag d. 25-03-2023
Lørdag d. 29-04-2023
Lørdag d. 03-06-2023
Lørdag d. 17-06-2023

Følg os

© 2020 Tandlæge Damgaard 

×
Menu
Ring op
Book tid
Skriv til os
Find vej