Vil du have glæde af dit smil igen?

Kroner er med til at bevare stærkt beskadigede tænder, mens broer helt erstatter tabte tænder.

Hos Tandlæge Damgaard har vi erfaring, viden og udstyr til at tilbyde effektive og skånsomme behandlinger med både kroner og broer.

Kroner og broer

Hvad er kroner og broer?

En krone er en restaurering, der som nævnt skal erstatte en beskadiget eller knækket tand. En krone kan for eksempel være nødvendig, hvis tanden har været udsat for forfald eller forsømmelse, eller hvis den er knækket på grund af traumer. Rodbehandlinger kan i mange tilfælde også svække tænderne og skabe behov for en krone, som kan yde ekstra beskyttelse til tanden. Kroner laves i forskelligt materiale, og man kan vælge mellem guld eller porcelæn. Hvis man skal have en krone på nogle af de bagerste tænder, kan det være en god idé at vælge guld i stedet for porcelæn.

En bro er en kunstig tand, som altså har til hensigt at erstatte en eller flere manglende tænder. En bro består af et mellemled, der skal erstatte den manglende tand, samt to kroner på nabotænderne, som holder det hele på plads.

Behandling med kroner og broer hos Tandlæge Damgaard

Besøger du Tandlæge Damgaard for en behandling med kroner og broer, er du altid sikret en personlig behandling og et behandlingsforløb, hvor du bliver inddraget og involveret i processen fra start til slut.

En behandling med kroner vil starte med, at vi præparerer den tand, hvor kronen skal sidde. Dette foregår naturligvis under lokalbedøvelse. Herefter tager vi et aftryk af tænderne for at kunne fremstille en krone, der ligner formen på dine egne tænder. Aftrykket sender vi til en tandtekniker, som efterfølgende fremstiller en krone til lige netop dine tænder. Vi har også mulighed for at lave en digital scanning af dine tænder ved behandling med kroner og broer, så du slipper for at sidde med aftryksmateriale i munden.  

Behandling med broer foregår på nogenlunde samme måde. Du besøger os i klinikken, og vi præparerer og tilsliber de involverede tænder for derefter at tage et aftryk, som vi sender til laboratoriet. Efter nogle uger vender du tilbage til klinikken og får cementeret den endelige bro.

Har du spørgsmål om kroner og broer?

Du er altid velkommen til at kontakte Tandlæge Damgaard, hvis du har spørgsmål om kroner og broer. Vi ser frem til at byde dig velkommen i klinikken til en både personlig og empatisk behandling med din tillid, tryghed og tandsundhed i centrum.

Kontakt os

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tandlæge Damgaard

Klosterstræde 16
4800 Nykøbing F.

Mulighed for gratis parkering i gården

Åbningstider

 • Mandag
  07.30-17.00
 • Tirsdag
  07.30-18.30
 • Onsdag
  07.30-16.30
 • Torsdag
  07.30-17.00
 • Fredag
  07.30-17.00
 • Lørdag*
  8.00 – 14.00
  *Som regel åbent den sidste lørdag i måneden

Lørdag d. 17-06-2023
Lørdag d. 26-08-2023
Lørdag d. 14-10-2023
Lørdag d. 21-10-2023
Lørdag d. 18-11-2023

Følg os

© 2020 Tandlæge Damgaard 

×
Menu
Book tid
Skriv til os
Find vej