Paradentose – hvad er det egentlig?

Paradentose er en infektionssygdom i tandkødet og i den knogle, der sidder rundt om tandrødderne. Sygdommen opstår ved, at dit tandkød har været ramt af tandkødsbetændelse, fordi bakterier har fået lov til at samle sig langs tandkødsranden i lang tid. Paradentose er en folkesygdom og kaldes også for ”de løse tænders syndrom”. En af bagsiderne af sygdommen er, at den ikke viser tydelig tegn på tilstedeværelse. Det skyldes, at paradentose kun medfører meget lidt ubehag i starten – det er derfor vigtigt jævnligt at besøge en tandlæge, da tænderne gennem infektionssygdommen kan risikere at blive løse, fordi kæbeknoglen omkring tandrødderne nedbrydes.

Specifikke årsager til paradentose opstår ved: rygning, nedsat immunforsvar, diabetes, mundtørhed, knogleskørhed og ældning.

Sådan er paradentose-symptomerne

Har dit tandkød været meget rødt og hævet på det sidste, og bløder du, mens du børster tænder? Har du haft både meget dårlig ånde og en dårlig smag i munden på det sidste? Og begynder dine tænder at føles løse, eller får du bylder langs tandkødet imellem tænderne? I så fald kan det skyldes paradentose-symptomer, som du skal være meget opmærksom på. Kontakt da straks tandlægen, så vi kan stabilisere sygdommen i ordentlig tid.

Kan paradentose helbredes?

Forebyggelse af paradentose er naturligvis vigtigt, da sygdommen langsomt fortære tandkødsknoglen og forværres ved mange års misvedligeholdelse. Er du en af de uheldige, som er ramt af paradentose, bør du hurtigt søge hjælp hos os, så tænderne får den behandling, de behøver. Sygdommen er desværre ikke fuld helbredelig, men kan holdes nede og under kontrol i en lang årrække.

Dit bidrag til at forebygge paradentose ligger først og fremmest i at opretholde god mundhygiejne ved at børste tænderne omhyggeligt med en blød tandbørste og huske at bruge tandtråd eller en interdentalbørste. Sørg desuden for at være opmærksom på paradentose-symptomerne, så du skulle opdage sygdommen i god tid, hvis den uheldigvis rammer dig!

Tandlæge Damgaard

Klosterstræde 16
4800 Nykøbing F.


Mulighed for gratis parkering i gården

Åbningstider

 • Mandag
  7.30 – 18.15
 • Tirsdag
  7.30 – 18.15
 • Onsdag
  7.30 – 16.30
 • Torsdag
  7.30 – 16.30
 • Fredag
  7.00 – 16.00
 • Lørdag*
  8.00 – 14.00
  *Som regel åbent den sidste lørdag i måneden

Lørdagsåbent: 
26.10.19, 23.11.19, 25.1.20, 29.2.20, 28.3.20, 25.4.20, 16.5.20

Følg os

© 2018 Tandlæge Damgaard

×
Menu
Book tid
Skriv til os
Find vej